Varastohyllyjen turvallisuustarkastus lisää työturvallisuutta, ehkäisee vaaratilanteita, vähentää tavaravahinkoja

Varastohyllyt on tarkastettava vuosittain

Tiesitkö, että käytössä olevat varastotilat on turvallisuustarkastettava säännöllisesti joka vuosi? Varaston turvallisuus on varmistettava, jos varastossa on kuormalavahyllyjä, varasto on otettu käyttöön yli vuosi sitten, tarkastusta ei ole tehty yli vuoteen ja alkuperäiseen varastokalustekokonaisuuteen on aiemman turvallisuustarkastuksen jälkeen tehty muutoksia. Käytännössä varastohyllyjen turvallisuustarkastus vaaditaan siis lähes kaikille teollisuuden ja kaupan varastoille, logistiikkakeskuksille ja tavaraliikenneterminaaleille, varaston koosta riippumatta.

Varastohyllyjärjestelmän omistaja on vastuussa henkilöstön, vierailijoiden ja varastoidun tavaran turvallisuudesta, joten varastohyllyjen tarkastus ei ole asia joka kannattaa laiminlyödä.

Alan standardit: SFS-EN 15635 ja UNE-EN 15878 

Varastohyllyjen turvallisuustarkastuksen pohjalla on standardit SFS-EN 15635 ja NTP 852, jotka vaativat, että varastohyllyt kuten kuormalavahyllyt, ulokehyllyt ja syväkuormaushyllyt tulee huoltaa oikealla tavalla ja tarkastaa vähintään 12 kuukauden välein. Turvallisuustarkastuksen voi tehdä vain siihen erikoistunut, teknisesti osaava varastokalusteammattilainen.

Varastohyllyt kuluvat käytössä ja voivat vaurioitua helposti

Myös laadukkaat ja oikein asennetut varastohyllyt kuluvat käytössä, ja ajan saatossa niihin tulee erilaisia ja eriasteisia vaurioita. Vakavat vauriot, esimerkiksi pahasti rikkoutuneet hyllyrakenteet ja vääntyneet hyllytasot voivat olla silmin huomattavissa – työturvallisuusriskejä aiheuttavia vikoja ei ole helppo varaston kuntoa nopeasti vilkaistaessa havaita.

Esimerkiksi kuormalavahyllyjen pylväspalkit ja päätyelementit rikkoutuvat helposti trukkien kolhuista ja kuormauksen aikana, ja vaakapalkit sekä korvakkeet mahdollisen väärän asennuksen ansiosta. Vioittuneiden hyllyelementtien kantavuus on mahdoton arvioida silmin.

Ulokehylly ja kuormalavahylly – Tavallisimpia tarkastuksessa havaittuja vaurioita

 

Varastohyllyjen turvallisuustarkastus – Mitä siihen sisältyy, miten se tehdään?

Tarkastuksessa käydään läpi vaurioituneet kaluste-elementit ja arvioidaan kaikki niihin liittyvät riskit. Riskit jaetaan vakavuuden mukaan kolmeen riskiluokkaan; vihreään, oranssiin ja punaiseen.

Tarkastuksesta saat virallisen, kirjallisen raportin, jossa kerrotaan kaikki havainnot tarvittaessa myös valokuvien kera. Jos varastokalusteiden turvallisuudessa on puutteita, kerrotaan myös tarvittavat toimenpiteet niiden korjaamiseksi.

Varaston turvallisuus täytyy kartoittaa kokonaisuutena, raportoida asianmukaisesti ja tärkeimpänä korjata ilmi tulleet puutteet työtapaturmien ja varastoitavan kaluston rikkoutumisen estämiseksi. Kun varasto on turvallinen, myös varastokalusteiden käyttöikä pitenee.

Turvallinen varasto työntekijöillesi, asiakkaillesi ja tuotteillesi

Kun tiedät, että varastokalusteesi ovat ehjiä ja turvallisia, ehkäiset vaaratilanteita ja lisäät niin työntekijöittesi kuin muiden varastotiloissasi liikkuvien turvallisuutta. Myös riskit tavaravahingoista pienenevät eikä toimintaasi tule ikäviä ja kalliita keskeytyksiä. 

Meiltä varastohyllyjen ja varastokalusteiden tarkastukset tiedolla ja rautaisella kokemuksella

Meiltä saat hyllyjen turvallisuustarkastukset luotettavasti, puolueettomasti ja rautaisella kokemuksella, sillä olemme toimineet pian 30 vuotta varastokalusteiden parissa.

Tilaa turvallisuustarkastus nyt, soita 044 998 8796 tai jätä meille yhteydenottopyyntö. Palaamme pian!

Lisää varastoturvallisuudesta

Kuormalavahyllyt ja varastoturvallisuus-esite (Logy ry)

PYYDÄ TARJOUS

Ota yhteyttä ja kerro miten voisimme auttaa. Teemme mielellämme kilpailukykyisen tarjouksen.

Ota yhteyttä

KYSY RAHOITUKSESTA!

Tiesitkö, että voit saada toteutuksillemme joustavan rahoituksen? Ota yhteyttä sähköpostilla – saat lisätietoa siitä, miten kannattaa toimia.

Lähetä sähköpostia